Jídelníček

 

                                           Jídelní lístek

Pondělí 21.5.2018

Polévka brokolicová s květákem a opraženou houskou
obsahuje alergeny: 01,01a,06,07,09

Oběd drůbeží na kmíne, brambor, lušteninový salát, tropiko, mléko
obsahuje alergeny: 01,01a,07

Úterý 22.5.2018

Polévka masový krém
obsahuje alergeny: 01,01a,09

Oběd  rajská omáčka, masové koule, těstoviny, pribináček, čaj, mléko
obsahuje alergeny: 01,01a,01c,03,07

Středa 23.5.2018

Polévka z míchaných luštěnin
obsahuje alergeny:09

Oběd  dukátové buchtičky s krémem, banán, bylin. čaj, mléko
obsahuje alergeny:01,01a,03,07

Čtvrtek 24.5.2018

Polévka risi – bisi
obsahuje alergeny:09

Oběd hovězí kostky po znojemsku, knedlík, krájená zelenina, ovocný nápoj, kapučínek
obsahuje alergeny:01,01a,01c,03,07

Pátek 25.5.2018

Polévka zeleninová s těstovinou
obsahuje alergeny: 01,01a,03,09

Oběd obalované rybí prsty, bramborová kaše, okurkový salát, ovocný čaj, mléko
obsahuje alergeny:001,01a,04,07



 

Seznam alergenů

01         Obiloviny obsahující lepek   (01a-pšenice, 01b= žito, 01c- ječmen, 01d –  oves, 01e- špalda)

02        Korýši a výrobky z nich

03         Vejce   a výrobky z nich

04         Ryby  a výrobky z nich

05         Podzemnice olejná ( arašídy) a výrobky z nich

06         Sójové boby ( sója) a výrobky z nich

07         Mléko a výrobky z něj

08         Skořápkové plody (1 – mandle, 2- lískové ořechy, 3 – vlašské ořechy, 4 – kešu ořechy)

09         Celer a výrobky z něj

10         Hořčice a výrobky z ní

11          Sezamová semena a výrobky z nich

12         Oxid siřičitý a siřičitany

13         Měškkýši a výrobky z nich

 

ZMĚNA JÍDELNÍČKU A ALERGENŮ VYHRAZENA        SESTAVIL: L. Zedníčková

Na lístku číslem označujícím alergen.

Vedle jídelního lístku je umístěn seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

Jídelna má pouze funkci  informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 V Morašicích 15.12.2014
Vlasta Kmošková ŠJ